Sølvfiske fælder – Er det faktisk sølvfisk, der er problemet, eller den mere udbredte skægkræ?

I mange danske hjem er der oplevet et stigende problem med små, sølvfarvede kryb, der ynder at kravle rundt i husets fugtige kroge. Men er det virkelig sølvfisk, du ser, eller er det den mere udbredte skægkræ? Med vores sølvfiske fælder kan du blive klogere.

De små kræ har nemlig flere navne, nogle kender sølvfisk som sølvkræ, mens skægkræ også kaldes skægget sølvkræ. For ikke at nævne deres latisnske navne;)

Sølvfisk vs. Skægkræ: Hvordan skelner man?

Sølvfisk er små, hastige insekter med en længde på ca. 1-1,5 cm. Kendetegnet ved deres skinnende, sølvfarvede. Typisk kan man støde på dem i hjemmets fugtige omgivelser som badeværelser og kældre.

Skægkræ er en anelse større, og deres krop kan blive op til 2 cm lang. Deres krop er mindre skinnende og mere brunlig i forhold til sølvfisken. Med tre længere haletråde og kraftige børster foran på hovedet, er skægkræet også mere alsidige i deres bevægelsesmønster, og kan findes på en række forskellige overflader. Kan modsat sølvfisken også kravle på vægge og lofter. De forefindes ofte hvor der er varmt og fødekilder (alt med stivelse), det kan være fra badeværelset til køkkenet – faktisk alle steder i huset.

Er skægkræ eller sølvfisk det egentlige problem?

Ved at opsætte sølvfiske fælder i dit hjem kan du få et klart billede af, hvilken type skadedyr du har at gøre med. Disse fælder er designet til effektivt at fange både sølvfisk og skægkræ.

Mens skægkræ er kendt for at være ufarlige for både mennesker og bygninger, kan deres hurtige reproduktion føre til en overvældende tilstedeværelse i hjemmet. Faktisk er der i Norge blevet rapporteret om retssager, hvor ejendomssalg er blevet påvirket af skægkræ-angreb, med erstatninger i flere hundredtusinder kroner som resultat.

Sådan bekæmper du skægkræ & sølvfisk

Først og fremmest bør du sætte sølvfiske fælder op i dit hjem. Disse fælder benytter en speciallavet lim og lokkemad for effektivt at fange både skægkræ og sølvfisk. For optimal effekt bør disse fælder checkes efter 7-14 dage, hvor de oftest viser de bedste resultater.

Begge insekter trives i fugtige omgivelser, mørke og varme steder – så det kan også hjælpe at reducere fugtighed i dit hjem ved regelmæssigt at lufte ud og anvende affugtere. Det er dog ligeså vigtigt at rengøre.

Modsat sølvfisken, som ofte kan bekæmpes med en god omgang rengøring, kan det være svære at slippe af med skægkræet igen. Men forsøg med disse metoder:

Er du træt af disse ubudne gæster i dit hjem? Tjek vores udvalg af effektive sølvfiske fælder på vores hjemmeside.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere